• ARRANGØR: Bærum Symfoniorkester

Bærum Symfoniorkester spiller Johan Kvandal

Johan Kvandal (1919-1999) har etterlatt seg en betydelig musikalsk arv og er en av norsk musikks mest fremførte komponister. Kvandal bodde mange år i Bærum. Det er derfor naturlig for Bærum Symfoniorkester å markere at det i 2019 er 100 år siden han ble født med festkonsert i Bærum Kulturhus.

Dirigent er Geir Tore Larsen. Fiolinisten Ragin Wenk-Wolff fremfører Kvandals fiolinkonsert som også var dedisert til henne.

Informasjon om resten av programmet kommer senere.

Med sine 85 opus for alt fra solo-settinger til store orkesterverk som igjen har blitt fremført hyppig nasjonalt så vel som internasjonalt, har Kvandal gjort seg fortjent til en sentral plass i norsk kunstmusikks historie. I Kvandals tonespråk forenes europeisk kunstmusikk med elementer hentet fra den norske folkemusikken. Gjennom hele sin karriere var Kvandal aktiv både som komponist, organist og musikk-kritiker.

to timer inklusive pause

Hjemmeside