Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Av historisk grunn

Spilles i Rådhusparken som en del av Sandvika Byfest - gratis.

Ideer fra 23 norske dansekunstnere som har blitt liggende i skuffen har blitt samlet i et speiltelt som har poppet opp utenfor kulturhus i hele Norge. Nå står endelig Bærum Kulturhus og Sandvika for tur!

Forestillingen er gratis og spilles i Rådhusparken som en del av Sandvika Byfest (for mer informasjon se www.sandvikabyfest.no.)

AV HISTORISK GRUNN er en forestilling om en potensiell norsk dansehistorie og koreografiske verk som kunne ha blitt skapt. Tre unge koreografer har intervjuet et 20-talls andre norske koreografer med lengre fartstid, om prosjekter som en gang har blitt planlagt eller tenkt på, men som av en eller annen grunn ble liggende i skuffen. I “AV HISTORISK GRUNN” tar de for seg disse potensielle verkene og danner en egen selvstendig forestilling.

De aller fleste kunstverk blir jo i grunn aldri realisert, som det meste annet. Verden er proppfull av ting som aldri har blitt noe av. Visjoner som aldri ble satt ut i live, forventninger som ikke enda har infridd og ideer som aldri har blitt tenkt på en gang. De svirrer rundt og bare venter på å bli plukket opp og forankret til virkeligheten. Som små sorte hull fyker de rundt rett utenfor vår kollektive bevissthet. Ved hjelp av våre manende bassgitarer og dansende kropper håper vi å komme nærere noen av disse potensialitetene i forestillingen Av historisk grunn!

Forestillingen finner sted i et stort telt. Som beskyttelse over en arkeologisk utgravning, eller et eget, midlertidig signalbygg. Etter premierevisningene på Operaen i Oslo, legger prosjektet ut på en omfattende norgesturné til nyåpnede kulthurhus i hele Norge.

Koreografene som har blitt intervjuet, og bidratt med urealiserte prosjekter er:

Jo Strømgren, Un-Magritt Nordseth, Hooman Sharifi, Øyvind Jørgensen, Ingri Fiksdal, Brynjar Bandlien, Henriette Pedersen, Sara Christoffersen, Helle Siljeholm, Fransesco Scavetta, Terje Mossige, Mia Habib, Erlend Samnøen, Karstein Solli, Lise Nordahl, Ketil Skøien, Kristina Gjems, Jane Hveding, Ingunn Rimestad, Anne Grete Eriksen, Amanda Steggell og Karen Foss.

Produksjonen er støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Oslo kommune

Turnéen er støttet av: Norsk kulturråd, Lofoten Kulturhus, Stormen, Ørland Kultursenter, Bjørnsonfestivalen, Operahuset Nordfjord, Voss Kulturhus, Stavanger Konserthus og Bømlo Kulturhus.

Medvirkende:

Konsept, dans, koreografi, scenografi, dramaturgi, program, kostyme, komposisjon, lysdesign, lyd og video: Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Eivind Seljeseth

Foto: Simen Dieserud Thornquist

Tekniske konsulenter: Erik Hedin, Martin Myrvold, Tormod Carlsen, Gunhild Mathea Olaussen og Ragnar Berntsson

Om koreografene:

Koreografene Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Eivind Seljeseth møttes under masterstudier i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo, der de utgjorde kullet 2010-2012. Samarbeidet som startet i studietiden har de tatt med seg videre inn i sine profesjonelle karrierer og de har samarbeidet i flere produksjoner. De arbeider og turnerer nasjonalt og internasjonalt både som dansere og koreografer, er alle tre en del av Norsk Landskapsteater og gjør også bestillingsverk for andre dansekompanier og teatre. Blant annet er Berstad og Helgebostad aktuelle med forestillingen “Birthmark” for Carte Blanche, nasjonalt kompani for samtidsdans som vises i hele landet sommer og høst 2015.

Print

Forestillinger

Priser

Gratis. Billetter kan hentes i Bærum Kulturhus.

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender