• ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Anne Nguyen / Compagnie Par Terre (FR)

bal.exe - Hip hop med en vri!

Anne Nguyen, Frankrikes hip hop stjerneskudd, har skapt en revolusjonerende forestilling, hvor 8 «popping*» spesialister opptrer på scenen akkompagnert av fem klassiske musikere. Hun dekonstruerer hip hop dansebevegelsene og skaper en ny form for pardans - resultatet er en melankolsk og vakker forestilling, som en hypnotisk mekanisk ball.

«Fullstendig fascinerende» Danser Canal Historique, Thomas Hahn.

*Popping refererer til en dansestil som blir danset til hiphopmusikk, og som har utviklet seg som en del av hiphopkulturen. Popping ble dannet av Sam Solomon i Fresno i California på 70 tallene og ble fremført av hans dansegruppe, The Electric Boogaloos. Dansen er basert på teknikken å «poppe» musklene på et bestemt sted i musikken. Popping er også brukt som en samlebetegnelse for et bredt spekter av andre nærstående illusoriske danser, som for eksempel strobing, liquid, animation og waving som ofte blir kombinert med standard popping for å gjøre dansen mer variert.

Med inspirasjon fra ballroom dancing og musikk av Brahms, Biber og Conesson, utfordrer forestillingen våre grenser av hvordan vi oppfatter dans og klassisk musikk.

bal.exe er Bærum Kulturhus' bidrag til Dansens Dager 2015.

Se en liten smakebit her: bal.exe YouTube

Varighet: 60 min. uten pause.

Koreografi: Anne Nguyen
    Dansere  : Sonia Bel Hadj Brahim, Pascal Luce, Claire Moineau, Blondy Mota-Kisoka, Sacha Négrevergne, Jessica Noita, Matthieu Pacquit, Rebecca Rheny
    Musikere: Juliette Adam, Boris Blanco, Alexandre Pascal, Raphael Jardin, Alexis Derouin.
    Musikk:
    - Improvisation for one clarinet on «Disco-Toccata» by Guillaume Connesson (born in 1970) / clarinet 7 approx. 2’30
    - Johann-Sebastian Bach (1695 – 1750) – “Allegro” from Sonata nr 2 for one violin BWV 1003 / viola / approx. 4 mins
    - Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644 – 1704) – Rosary Sonata nr 16 “The Guardian Angel” – Passaglia in G minor for one violin / violin / approx. 9 mins
    - Johannes Brahms (1833 – 1897) – Quintet for clarinet and strings in B minor – opus 115 / clarinet, 2 violins, viola, cello / approx. 36 mins
    Lysdesign: Ydir Acef

Filmklipp: