Verdenspremiere: REPLICA av Andrea Peña & Artists

Hvordan påvirkes våre fysiske uttrykk av det digitale? Har vi viklet oss inn i en verden, hvor vi ikke kan skille det ene fra det andre?

Verdenspremiere i Bærum Kulturhus 19. sept 2024

I forestillingen til den kanadisk- kolombianske koreografen Andrea Peña vil publikum tre inn i en verden hvor kopier og gjenskapte kropper dominerer scenen. De to danserne tar oss med på en arkeologisk fortelling fra antikkens mytologiske figurer via renessansens skulpturer til dagens selfiekultur. Kort fortalt en utforskning av kroppens og bevegelsens historie.

Scenografien kan minne om Edens hage, og forestillingens tema er hvordan kroppen har blitt fremstilt gjennom tidene. Spørsmålene som forestillingen reiser er svært aktuelle: Hvordan påvirkes våre fysiske uttrykk av det digitale? Og har vi viklet oss inn i en verden, hvor vi ikke kan skille det ene fra det andre?

Forestillingen er skapt i Bærum Kulturhus, Kungsbacka Teater og Montreal, Canada, og har verdenspremiere i Bærum Kulturhus 19. september kl. 19.00.

— Vi er svært stolte over å kunne vise dette verket og arbeidet til Andrea Peña, forklarer produsent Marianne Bilger i Bærum Kulturhus, Dans Sørøst-Norge. Peña er allerede en stor kunstner som virkelig er verdt å følge, og er spådd en stor og lysende karriere. I tillegg er denne verdenspremieren med på å sette Bærum Kulturhus, Sandvika og Norge på det internasjonale kartet over samtidsdans, og det synes vi er verd å merke seg.

Bærum Kulturhus, Dans Sørøst-Norge har i en årrekke vært med på å skape samtidsdans sammen med norske og europeiske kunstnere. Listen over land vi har samarbeidet med er lang: Belgia, Portugal, Tsjekkia, Estland, Polen og Canada. Produksjon og formidling av profesjonell dansekunst regionalt, nasjonalt og internasjonalt er kjernen i vårt arbeid med dans forklarer Bilger. 

 

Om Andrea Peña

Andrea Peña er en hybridkunstner fra Colombia og Canada. Etter en stor karriere som profesjonell danser, grunnla hun scenekunstkollektivet Andrea Peña & Artists.

Dette prisbelønte kompaniet, som har sin base i Canada, er anerkjent for sine kritiske installasjoner som utfordrer og bryter med tradisjonelle oppfatninger av en rasjonell menneskehet. Deres verk er en unik blanding av politisk engasjement og abstrakt kunst.

Hennes arbeid er presentert ved en rekke prestisjetunge institusjoner og festivaler over hele verden, inkludert Musée d'art contemporain de Montréal, Mattress Factory Museum Pittsburgh, TANZ Bremen, Tanzmesse, Theatre Freiburg, Performing Arts Meeting in Yokohama, Attakkalari India Biennial, Milano Festival, Hong Kong International Choreography Festival, for å nevne noen.

Forankret i omfattende forskning og stor koreografisk kunnskap, skaper hun unike levende universer som forener kropper og materialer i performative, digitale og skulpturelle miljøer. Hun har mottatt en rekke priser og oppdrag for sine konseptuelle kreasjoner, og var i 2023  vinneren av den internasjonale La Biennale di Venezia dance 2023 co-produksjon.

Les mer om Anrea Peña her

Forestillingen vises kun torsdag 19. september kl. 19.00 i Bærum Kulturhus.

 

Om forestillingen

  • Koreograf: Andrea Peña
  • Medvirkende dansere:  Jean-Benoit Labrecque og Frédérique Rodier
  • Lysdesign & Visuell Dramaturgi: Hugo Dalphond
  • Musikk: Eƨƨe Ran
  • Foto: Jeanne Tétreault
  • Video: Agustina Isidori
  • Verdenspremiere 19. sept, kl. 19.00 Bærum Kulturhus

Forestillingen vises kun 19. september i Norge, deretter skal den på turne til Kungsbacka Teater, Sverige før den fortsetter videre til Europa.

Co-produsert av: Bærum Kulturhus - Dans Sørøst-Norge, Rum för Dans - Region Halland og Agora de la Dance. 

Støttet av: Conseil des Arts et Lettres du Quebec, Canada Arts Council, Rum för Dans, Baerum Kulturhus, Agora de la Danse, Quebec Ministry of Culture, Nordic Council of Ministers

Full kreditliste her

Les mer om forestillingen her: Andrea Penã & Artists - REPLICA

Pressevisning