ARRANGØR: Bærum Kulturhus, Sandvika Master Series

Ragnhild Hemsing, fiolin og Tor Espen Aspaas, klaver

Spiller verk av Beethoven og Grieg samt tradisjonell norsk folkemusikk.

Som eneste norske musiker noensinne fikk Ragnhild Hemsing Beethoven-Ring prisen i 2013.
Prisen er tidligere tildelt størrelser som dirigenten Gustavo Dudamel og fiolinisten Lisa Batiashvili for sine fremragende Beethoven-tolkninger.
Beethoven har selvsagt en sentral plass i programmet når Ragnhild og en av Norges mest profilerte pianister og musikkformidlere, Tor Espen Aspaas, gjester Bærum Kulturhus.
Kammermusikk på aller høyeste nivå!

Førsnakk om Beethoven ved Christian Borch kl 18.30 på Foajéscenen.

Ragnhild Hemsing har etablert seg som solist med en internasjonal karriere. Høsten 2013 mottok hun den prestisjetunge Beethoven Ring i Bonn, og en del av prisen var å gi en recital i Bonn i Tyskland i huset der Beethoven ble født. Dette gjennomførte hun sist vår med pianisten Tor Espen Aspaas, og konserten fikk mye oppmerksomhet i tyske media. I tillegg til å ha recital i Tonhalle Zürich i sesongen 2014/2015, spiller Ragnhild med blant andre Tampere Philharmonic Orchestra (dirigent Santtu-Matias Rouvali), MDR Leipzig Radio Orkester (dirigent Kristjan Järvi), Bergen Filharmoniske Orkester (dirigent Eivind Gullberg Jensen), Freiburg Philharmonic Orchestra og Düsseldorf Symphony Orchestra. Ragnhild er også invitert tilbake til Festspilllene i Bergen 2015.

Ragnhild begynte å spille fiolin og hardingfele da hun var fem år gammel. Hun er musikalsk tospråklig og kombinerer gjerne den klassiske musikken og folkemusikktradisjon med røtter i Valdres. I 2011 ga Ragnhild ut debut CDen sin, "YR". Her kommer nettopp den doble identiteten fram. CDen har fått gode kritikker både her i landet og i utlandet (eks i Gramophone og BBC Music Magazine). Ragnhild spiller på en Francesco Ruggeri fiolin fra 1694 som hun får låne av stiftelsen Dextra Musica.

Les mer om Hemsing her: http://www.ragnhildhemsing.com

Pianisten Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianister og musikkformidler i sin generasjon. Han ble i 2006, som en av de yngste i landet, professor ved Norges musikkhøgskole. Han har blitt tildelt en rekke priser og utmerkelser, og han har vært solist med alle de norske og flere internasjonale symfoniorkestre.Tor Espen har ofte oppdrag på festivaler og i konsertserier, norske og utenlandske. I 2013 debuterte han i USA med en solorecital i Carnegie Hall i New York. I løpet av karrieren har Tor Espen gitt ut et titalls CDer, og flere av de er rost i internasjonale musikkmagasin, mellom anna solo-CDer med verk av Beethoven, Schönberg, Berg og Webern.
Tor Espen akkompagnerer Ragnhild Hemsing på debutplata hennes, «YR», og de opptrer sammen på recitaler innenlands og utenlands.

Varighet: 2 timer med pause

Program:

Trad: Bruremarsj etter Myllarguten

Edvard Grieg: Bruremarsj etter Myllarguten, Op. 72 No 8

Ludwig van Beethoven: Sonate for fiolin og klaver nr 8 i G-Dur Op. 30
1. Allegro assai
2. Tempo di minuetto, ma molto moderato e grazioso
3. Allegro vivace

Edvard Grieg: Sonate for fiolin og klaver Nr 3 i c-moll, Op. 45
1. Allegro molto appassionata
2. Allegretto espressivo alla Romanza
3. Allegro animato

- pause -

Folkemusikk fra Valdres

Ludwig van Beethoven: Sonate for fiolin og klaver i A-dur Major No 9 "Kreutzer", Op. 47
1. Adagio sostenuto - Presto
2. Andante con variazioni
3. Presto

Rabatter:

Plukk & Miks 2015/16: 30% rabatt. Vi har samlet alle konserter og forestillinger som Bærum Kulturhus programmerer til en stor kulturpakke. Kjøp billetter til minst fire konserter/forestillinger samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris. Kan kun kjøpes fra denne lenken: Plukk & Miks

Plukk & Miks Klassisk 2015/16: Kjøp billetter til minimum 4 konserter samtidig og få 30% rabatt på alle (ordinærpris) billetter. Kan kun kjøpes fra denne lenken: Plukk & Miks Klassisk.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr 15,-)