• ARRANGØR: Bærum kulturhus

Ensemble Edvard Munch - Lunar Landscapes

Norges råeste unge klassiske utøvere presenterer verk om månen - Lunar Landscapes.

Ensemble Edvard Munch består av våre råeste unge klassiske utøvere som ikke bare imponerer med sitt spill, men som også utfordrer selve konsertformen. Denne kvelden presenterer de både kjente satser og mer sjeldne verk med utgangspunkt i nattlige landskap og månen. Vi er overbevist om at disse brilliante ungdommene makter å mane frem svermerier og måneskinn både ved deres spill så vel som ved sine mer ukonvensjonelle sceniske grep!

Få ting omkring oss er like myteomspunnet som månen. Den påvirker dagene, nettene, fuglene, havet og våre følelsesliv. Edvard Munch Ensemble tar oss med på en musikalsk reise til månens spennende og ukjente landskap. Stedene vi besøker, fra Lacus Felicitatis (Gledessjøen) til Palus Somni (Søvnens myr), gjenspeiler musikkens karakter, fra Debussys dypeste smerte gjennom Mozarts dansende glede, Prokofievs stille leting i det mystiske og til Brahms’ søvndyssende vuggeviser. Gjennom alt fra soloverker til klaverkvintett skaper ensemblet en musikalsk reise som sammen med kjente kunstverker og tankevekkende poesi bringer oss gjennom månens lunefulle landskap.

Medvirkende:
    Fiolin: Guro Kleven Hagen, Victoria Putterman
    Bratsj: Eivind Holtsmark Ringstad
    Cello: Sverre Barratt-Due
    Klaver: Thormod Rønning Kvam

Program:

Frédéric Chopin - Nocturne i fiss-moll, op. 48 nr. 2

Wolfgang Amadeus Mozart - Stryketrio K.536: V. Menuetto

Sergei Prokofiev - Sonate for to fioliner op. 56: I. Andante cantabile

Claude Debussy - Strykekvartett i g-moll, op. 10: III. Andantino, doucement expressif

George Crumb - Nocturner for fiolin og klaver, IV. Con un sentimento di nostalgia

Francis Poulenc - fiolinsonate FP 119: III. Presto tragico

Johannes Brahms - Klaverkvartett i A-dur, op. 26: II. Poco adagio

Varighet:

75 minutter uten pause

Hjemmeside:

Rabatter:

Klassisk Plukk og Miks billetter: 30% rabatt.  2016/17 serien består av åtte konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum fire av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

Kjøp tidlig: 25% rabatt. Kjøp billetter til vår klassiske serie før 1. august, og oppnå 25% rabatt på billettene. Disse billettene kjøpes på vanlig måte via "Kjøp" knappen på hjemmesiden under arrangementet.

Plukk & Miks 2016/17: 30% rabatt. Vi har samlet alle konserter og forestillinger som Bærum Kulturhus programmerer til en stor kulturpakke. Obs: Gjelder ikke barneforestillinger. Kjøp billetter til minst fire konserter/forestillinger samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris. Kan kun kjøpes fra denne lenken: Plukk & Miks

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)