Eldbjørg Hemsing, fiolin & Julien Quentin, klaver

Sandvika Master Series - med verk av bl.a Grieg og Schubert

Eldbjørg Hemsing (f. 1990) fra Valdres blir regnet som en av Norges mest lovende unge musikere. Aftenposten's Idar Karevold skrev etter ei framføring i Slottskapellet i Oslo: " - og der dukket den unge fiolinisten Eldbjørg Hemsing opp med J. S. Bachs Chaconne i en fremførelse som i intensitet vitnet om eksepsjonell personlig autoritet og vilje."

Hun har etablert seg som en av de mest spennende fiolinistene i sin generasjon. Sin debut som solist hadde Eldbjørg elleve år gammel med Bergen Filharmoniske Orkester. I løpet av det siste året har hun blant annet spilt med Stavanger Symfoniorkester med Alan Buribayev, Trondheim Symfoniorkester med Josep Caballé-Domenech og Nick Davis, Kringkastingsorkesteret med Peter Szilvay, Stabsmusikken i Oslo med Ole Kristian Ruud, Tromsø Symfoniorkester, Oslo Camerata og Trondheimsolistene. Av utenlandske orkestre kan nevnes Zürich Chamber Orchestra, Wiener Symphoniker, Sinfonia Finlandia i Jyväskylä, Czech Chamber Orchestra of Pardubice, Ashland Symphony Orchestra i USA og tre ganger med Ukranian National Philharmonic Orchestra. Hun har utviklet et nært samarbeid med den kjente komponisten og dirigenten Tan Dun, og ble bl.a invitert av ham til å fremføre Hero Concerto med det nederlandske symfoniorkester så vel som i Leipzig med MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra, og i Shanghai med Shanghai Philharmonic Orchestra.

"Many of the Wiener Symphoniker musicians continually noticed and commented on her exceptional tone. According to some of the musicians she is in her own league, both as a person and a musician. Her technical ability is absolutely brilliant and she can easily be compared to all the other leading violinist of our time!" Christian Schulz, Geschäftsführer Symphonia, Wiener Symphoniker

Eldbjørg har fått en rekke nasjonale og internasjonale priser. Særlig framheves det hennes spesielle evne til å få kontakt med sitt publikum. I 2006 ble hun "Årets musiker" i Ungdommens Musikkmesterskap. Samme år fikk hun publikumsprisen under Verbier Festival. I 2008 vant hun både førsteprisen og Publikumsprisen i Virtuos som ble sendt på NRK, noe som førte henne til Wien som Norges representant i "Young Musicians 2008". Her ble hun prisvinner i finalen og fikk Publikumsprisen etter å fått flest stemmer fra seere i Tyskland, Østerrike og Sveits. I fjor ble hun også tildelt Den Norske Solistprisen og Kringkastingsorkesterets KORK-pris for årets mest lovende unge utøver.

Hun spiller på en GB Guadagnini fiolin fra 1754 som hun får låne av stiftelsen Dextra Musica.

Foto: Nikolaj Lund

Grieg – Sonata no. 2 in G major op. 13

Schubert – Fantasy in C major, D.934

Szymanowski – Mythes, Trois Poèmes op. 30

Wieniawski – Légende op. 17

2 timer og 15 minutter inklusive pause

Hjemmeside og Facebook

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt.  2016/17  serien består av fem konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

Plukk og Miks 2017/18: 30 % rabatt. KJøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)