Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærumsspillene

De tause heltene - nypremiere

av Axel Hellstenius på Grinimuseet

En utendørs teaterforestilling om kvinner og menns hverdag i Grini fangeleir i noen av de mest dramatiske årene i vår tid, andre verdenskrig.

Forestillingen ble en suksess i fjor. I år blir det nypremiere , vi har valgt å gjøre noen endringer i kvinnerollene. Vi ønsker å sette større fokus på kvinnenes rolle under motstandsarbeidet under krigen og hvordan de bidro i dette arbeidet og hvor noen kunne ty til ikke akseptable løsninger for å overleve.
Du får også se hvilke lidelser både menn og kvinner måtte gjennomgå og hvilke teknikker de brukte for å gjøre livet i fangenskap lettere, med f.eks. å drive med utdanning, foredrag, sang og revyer.

Nok et eksempel på at de ikke lot seg tie av tyskerne var: Otto Nielsen som de fleste av oss godt voksne kjenner ble valgt til brakkeleder. To dager senere fikk kommandanten i leiren vite dette i en sending fra BBC radio. Opplysninger lakk som en sil ut av leiren hele tiden, og hva forteller det oss? I et fritt demokrati vil vi ikke la oss kneble, ref. ytringsfriheten i deler av verden i dag. Vi kjemper for vår frihet.

Ta turen til Grini og opplev et spennende og følelsesladet teaterstykke 16. til 27. august.
Gode sitteplasser på tribune med god oversikt over spilleplassen.

Tips: Kle deg etter værforholdene.

Hjemmesideadresse: www.baerumsspillene.no
 

Sted/scene:

Grinimuseet, Jøssingveien 31, 1358 Eiksmarka

Varighet:

ca to timer

Hjemmesideadresse:

Print

Forestillinger

Priser

325.00 - 425.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender