Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Carminho

Fado i tradisjon og fornyelse

Lett og tung, sørgelig eller forelsket, og alltid lengtende, er fadoen, også når den kommer fra stjernen Carminhos gullstrupe.

I hennes tilfelle har faktisk fado – elegant og fløyelsmyk kammermusikk datert tilbake til 1820-tallet – bokstavelig talt gått i arv. I sin tid var nemlig hennes mor, Teresa Siqueira, blant Portugals fremste fado-sangere.

Inspirert av foreldrenes favorittalbum, samt alle fadoistene som besøkte deres hjem i barndommen, albumdebuterte Carminho i 2009 med talende titulerte Fado. I årene som har passert har hun utgitt enda to fullengdere, hvor de begge har vært et merkbart steg i retning av et mer raffinert og velbalansert uttrykk.

Maria do Carmo Carvalho Rebelo de Andrade (1984), bedre kjent som Carminho, omtales som fadoens frelserinne. Hun er født inn i en lang familietradisjon med musikk; moren, Teresa Siqueira, var en av Portugals fremste fado-sangere i sin tid, og Carminho vokste opp i foreldrenes fadorestaurant, «La Mesa de Frades». 

Carminho er en av de mest talentfulle og innovative fado-sangerne fra sin generasjon. Stemmen behersker et stort register, som en portugisisk Adele, også når man tar i betraktning hennes store appell blant mange unge lyttere. Carminho blander tradisjon med pop, og trekker linjer fra den portugisiske musikkarven til brasiliansk popmusikk og samba. Hun har en evne til å bringe musikken til et bredere og yngre publikum. Andrealbumet hennes, «Alma», lå imponerende 109 uker på bestselgerlisten i hjemlandet.

Foto Leo Aversa

 

 

Varighet

1 time og 30 minutter

Hjemmeside

Facebook

Rabatter

Plukk og Miks Lisboa: 30% rabatt.  Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

Plukk og Miks 2017/18: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum fire forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene her.

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikkakortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikkakortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kortet kan kjøpe opptil 2 billetter med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

Print

Forestillinger

Priser

325.00 - 445.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender